• Home
  • Aktiv
  • TRI NOVA DOGAĐAJA U SKLOPU DŽUMBUS FESTIVALA !!!

TRI NOVA DOGAĐAJA U SKLOPU DŽUMBUS FESTIVALA !!!

U trećoj sedmici svog petog izdanja Džumbus Festival se nastavlja sa organizacijom tri nova događaja u centru Grada Tuzla: Didžejing-2, Hip-Hop Night i Skate Session – Mecator!!!
U Petak 18.9.2020. od 19h na lokaciji Zlatarske ulice održava se događaj pod nazivom DIDŽEJING 2 gdje mladi lokalni DJ performeri i producenti predstavljaju svoj rad. Graveyard Shift ekipa sa DJ Ekko i DJ OG Flocc će se pobrinuti da zagrije atmosferu Trap, Bass, RnB, Throwback, Pop, Hip Hop, Rap.a, Twerk & ofc Dancehall zvucima.
Naredni događaj je predstavljanje mladih rap i hip-hop umjetnika Tuzle! U Subotu 19.9.2020. od 19h na lokaciji Zlatarske ulice održaće se koncert pod nazivom HIP-HOP NIGHT gdje će lokalni performeri i producenti Cap One, Finti Cent, Atrop, Ad3l, Scena i Jande Smokalot pokazati svoj rap & hip-hop talenat uz podršku DJ Ekko.a. Ovo će takođe biti i Open Mic prilika za sve one smjele rapere koji se odvaže kročiti na podijum da se pokažu publici i odmjere svoje vještine sa starijim i iskusnijim kolegama!
Ovogodišnja peta po redu mini promocija skateboardinga kao olimpijskog sporta i bitnog dijela kulture mladih se odvija pod nazivom Skate Session MERCATOR i planirana je za Nedjelju 20.9.2020. od 16h na lokaciji sjevernog platoa Mercator Centra. Događaj je namjenjen svim uzrastima i svim poklonicima skateboradinga, scootera, inline, rolšule, BMX … da zajedno gradimo tuzlansku skateboarding scenu sa Salt Skateboarding ekipom!
I ove sedmice pregršt aktivnosti za sve uzraste, tokom trenutne nesvakidašnje situacije, potrvrđuju Džumbus Festival kao platformu koja, prvenstveno mladim ljudima, nudi događaje koje oni žele vidjeti u svome gradu, a sve uz podršku Udruženja “Tuzla Live”.
Facebook : www.fb.com/dzumbusfestival/, www.fb.com/tuzlalive/
Instagram : www.instagram.com/tuzlalive/
Dođite i pružite podršku našim učesnicima i izlagačima!!!
Projekat su podržali Grad Tuzla, Federalno Ministarstvo za Kulturu i Sport i Fondacija Tuzlanske Zajednice.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

"Tuzla Live" Udruženje

non-governmental association

Home

Kaldrma br. 2

75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina

info@tuzlalive.org

tel:+387 62 761 331
...

IDB: 4209360020003

Šifra djelatnosti: 80.422