• Home
  • Events
  • Die Antwoord – koncertno ludilo u Beogradu !!!

Die Antwoord – koncertno ludilo u Beogradu !!!

Die ANTWOORD – Ulaznice i Prevoz – 11.6.2016, Stara Ciglana, Beograd

Muzička rap rejv senzacija DIE ANTWOORD nastupiće u subotu, 11. juna u staroj Ciglani Beograda, na vrhuncu svoje karijere i na lokaciji koja neodoljivo podsjeća na njihove upečatljive spotove!

antfbban_600

 

JOIN Facebook event: http://bit.ly/25CF0Ud

Famozni trojac iz geta Južnoafričke Republike uzdrmao je muzičku scenu svojom provokativnom pojavom i muzikom, koju prate viralni spotovi i adrenalinski nastupi. Upravo se njihov alternativni pokret proširio svijetom brzinom munje. Nedugo nakon albuma prvijenca održali su debitantski međunarodni nastup na Coachelli, nakon kojeg je uslijedila i velika svjetska turneja, uz nastupe u Australiji i Novom Zelandu. Za vlastitu Zef Records etiketu izdaju drugi album “Ten$Ion” koji uključuje singlove “I Fink U Freeky” i “Fatty Boom Boom”, te stavlja bend u fokus svjetske muzičke scene. Singlovi “XP€N$IV $H1T”, “Pitbull Terrier” i “Ugly Boy” predstavili su treći studijski album “Donker Mag” iz 2014. Front-tandem Ninja i Yo-Landi nedavno su veliki uspjeh doživjeli i sa ulogama u filmu “Chappie” proslavljenog reditelja Nila Blomkampa, gdje igraju ulične gangstere koji igrom slučaja postaju “roditelji” robota-heroja sa razvijenom vještačkom inteligencijom.



Kontraverzni sastav iz Kejptauna, osnovan 2008. godine, donosi mješavinu uličnog hip-hopa, repa, roka i rejva sa margine savremenog društva. Prvi album “$O$” objavili su besplatno online, spot za pjesmu “Enter the Ninja” proširio se internetom uz milionske Youtube preglede i osigurao im je međunarodnu promociju, a trend probijanja interneta nastavio se s kontroverznim singlom “Evil Boy”.Njihovi beskompromisni i krajnje autentični nastupi su fuzija audio-vizuelne umjetnosti praćene izuzetnom euforijom i gotovo distopijskim motivima savremenog društva. Die Antwoord pišu provokativne, duhovite, ponekad i morbidne tekstove, čiji upečatljivi motivi i snažne poruke ujedinjuju rejvere, rokere, repere i generalno pripadnike brojnih subkultura širom svijeta. Nije rijedak slučaj vidjeti ih u društvu Džoni Depa, Merilin Mensona i Skrileksa, sa kojima su nastupali i uživo!



Početkom 2016. grupa je dala prve informacije o novom studijskom albumu koji bi se trebao zvati “We Have Candy”, a produkcijom će se pozabaviti DJ Muggs iz Cypress Hilla. Zbog dosta specifičnog nastupa i zvuka bend nije imao puno saradnji, osim navodne kolaboracije s Aphex Twinom koja je ostala obavijena velom tajni. Usput su odbili i par ponuda, poput primjerice one sa Lady Gage da nastupe kao predgrupa na njenoj južnoafričkoj turneji.



Praćeni hordom sljedbenika Die Antwoord svojom glazbom i pojavom dižu prašinu diljem svijeta. Ovaj muzički trojac obećava dobru energiju!Bićete zaprepašćeni i radovaćete se.

Potpuno zbunjuju, ali i zabavljaju.

Ne pokušavajte se oduprijeti!

ULAZNICE

CIJENA ULAZNICA:
Ulaznice – 55 KM

CIJENA PREVOZA: – 35 KM
**  Prevoz se realizuje/kreće prema iskazanom interesu.
**  Prevoz se vraća odmah poslije završetka koncerta.<

PRODAJNO MJESTO:
„TATZOO“ Tattoo studio
Zlatarska 3 (kod Kapije), 75000 Tuzla
(Google maps: http://goo.gl/mYWckE)

Sva pitanja šaljite na: tel. 062-761-331 ili ulaznice@tuzlalive.org.

 

Trackback from your site.

"Tuzla Live" Udruženje

non-governmental association

Home

Kaldrma br. 2

75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina

info@tuzlalive.org

tel:+387 62 761 331
...

IDB: 4209360020003

Šifra djelatnosti: 80.422