• Home
  • Aktiv
  • DŽUMBUS FESTIVAL SE ZAHUKTAVA – NOVI DOGAĐAJI !!!

DŽUMBUS FESTIVAL SE ZAHUKTAVA – NOVI DOGAĐAJI !!!

U drugoj sedmici svog petog izdanja Džumbus Festival se nastavlja sa šest različitih događaja u centru Grada Tuzla: Mettaling, Skate Session – Mejdan, Shock Rock, DžUmBaR Bazar i CrafTZ Beer Fest!!!
METALLING je muzička slušaona za ljubitelje svih (pod)žanrova metal muzike gdje će DJ Jose i DJ Newen zagrijati atmosferu od 19h u Srijedu 9.9.2020. na lokaciji Zlatarske ulice.
Naredni događaj je novi „Skate Session MEJDAN“ planiran za četvrtak 10.9.2020. od 17h na našoj baznoj trening lokaciji kod SKPC Mejdan, a namjenjen svim uzrastima i svim poklonicima skateboradinga, scootera, inline, rolšule, BMX … zajedno gradimo tuzlansku skateboarding scenu!.
Treći dogođaje je SHOCK ROCK koncert mladih tuzlanskih rock/metal bendova planiran za Petak 11.9.20. od 20h na lokaciji Zlatarske ulice kada će se predstaviti sastavi Reluctant i Gain404 koji zaslužuju vašu podršku!
Finale vikenda dolazi sa održavanjem dva klasika Džumbus Festivala DžUmBaR Bazarom i CrafTZ Beer Festom na novoj lokaciji – Trg Slobode u Subotu 12.9.2020. od 17h. Na jednom mjestu će se predstaviti vrle zanatlije BH kućnog pivarstva te različiti mladi preduzetnici koji prave, grade, kroje jedinstvene proizvode.
U nedjelju 13.9. od 14h na lokaciji Zlatarske ulice će se odvijati i edukativna radionica pod nazivom „Street Art Magic“ za sve mlade zaintresovane da savladaju različite Grafičke Tehnike oslikavanja tkanine i predmeta, vrlo korisne za razne svrhe. Sve prijave slati na email dzumbus.festival@tuzlalive.org.
Pregršt aktivnosti za sve uzraste, tokom trenutne nesvakidašnje situacije, potrvrđuju Džumbus Festival kao platformu koja, prvenstveno mladim ljudima, nudi događaje koje oni žele vidjeti u svome gradu, a sve uz podršku Udruženja “Tuzla Live”.
Facebook : www.fb.com/dzumbusfestival/, www.fb.com/tuzlalive/
Instagram : www.instagram.com/tuzlalive/
YouTube : https://youtu.be/WJ-w2HFUZfs
Website PR : http://tuzlalive.org/?p=2116
Dođite i pružite podršku našim učesnicima i izlagačima!!!
Projekat su podržali Grad Tuzla, Federalno Ministarstvo za Kulturu i Sport i Grad Tuzla.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

"Tuzla Live" Udruženje

non-governmental association

Home

Kaldrma br. 2

75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina

info@tuzlalive.org

tel:+387 62 761 331
...

IDB: 4209360020003

Šifra djelatnosti: 80.422