Prvi COMIC FEST u Tuzli


Prvi COMIC FEST u Tuzli

U nedjelju 28.augusta u Zlatarskoj ulici kod Kapije održat će se prvi Comic Fest u Tuzli, sa početkom od 13h. U okviru Džumbus DIYYF, ovaj događaj će početi sa izložbom mladih strip artista i FanArt radova.

comicfest_org-768x284

U nedjelju 28.augusta u Zlatarskoj ulici kod Kapije održat će se prvi Comic Fest u Tuzli, sa početkom od 13h. U okviru Džumbus DIYYF, ovaj događaj će početi sa izložbom mladih strip artista i FanArt radova. U ulici će biti izložene i fotografije svih radova Tattoo Art-a sa Comic tematikom. Za sve zainteresovane posjetioce bit će organizovana mini radionica i prezentacija koju će voditi naši mladi strip artisti na temu kako početi crtati strip, odakle crpiti inspiraciju, koje olovke, boje, markere i papir koristiti.

– FB event: Comic Fest by Džumbus DIYYF

– FB stranica projekta: Džumbus DIYYF

Zanimljiv dio ovog događaja bit će izložba i velika trampa gdje će poštovaoci ove posebne kulture moći izložiti svoje figurice, stripove, knjige, postere, majice, DVD-ove, igrice i mijenjati se sa istomišljenicima. Cijeli događaj će biti propraćen muzikom i projekcijama raznih trailera, klipova comic filmova, serija. Svi posjetioci će imati priliku da nacrtaju nešto na velikom otvorenom zidu.

Iz Džumbus ekipe nam prenose da je cilj okupiti ljubitelje stripova te stoga, mali i veliki, koji imaju kostime i maske Batmana, Spidermana, Ironmana, StarWars likova, Garfield-a i svih drugih poznatih comic-con likova su pozvani da se obuku u svoje najdraže strip junake i dođu na ovaj događaj u Zlatarsku.

Comic Fest su organizovali mladi ljudi uz podršku udruženja „Tuzla uživo“ . Oni vjeruju da je u ovom gradu ostalo još ljubitelja stripova i da ova kultura neće nestati tako lako. Bit će zabavno, i svaki rad ovih mladih stvaralaca će vas ostaviti bez daha.

Dođite da crtamo i da se družimo u nedjelju 28.augusta, u Zlatarsku ulicu kod Kapije, od 13h pa do kasno u noć. Informišite se o i priključite o drugim DŽUMBUS događajima preko naše FB stranice: www.fb.com/DzumbusDIYYF. Vidimo se u Zlatarskoj !!!

Projekat je realizovan od strane kolektiva Tuzla Live i Cowork BRDO, te podržan od strane Ministarstava Federacije za Kulturu i Sport, i Obrazovanje i Nauku.

 

Trackback from your site.

"Tuzla Live" Udruženje

non-governmental association

Home

Kaldrma br. 2

75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina

info@tuzlalive.org

tel:+387 62 761 331
...

IDB: 4209360020003

Šifra djelatnosti: 80.422