• Home
  • BRDO cowork
  • Radionica CROWDFUNDING – Prikupite Finansije za svoj projekat !!!

Radionica CROWDFUNDING – Prikupite Finansije za svoj projekat !!!


Radionica CROWDFUNDING – Prikupite Finansije za svoj projekat !!!


Udruženje „Tuzla Live“ i „BRDO“ Coworking Space nastavljaju sa radionicama u okviru projekta „Stvaranje zajednice“. Četvrta u nizu nosi naslov „Crowdfunding – Prikupite Finansije“ i održati će se u Subotu 25.06.2016. u Coworking prostoru „BRDO“, ulica Kaldrma br.2 u 11h.

cf_opis_600

Posljednja radionica u okviru projekta „Stvaranje zajednice“ održati će se u subotu 25.06.2016. u coworking prostoru „BRDO“, ulica Kaldrma br.2 u 11h. Udruženje „Tuzla Live“ i „BRDO“ Coworking Space vas pozivaju da se upoznate sa glavnim karakterisitkama kvalitetne Crowdfunding kampanje, te probate kreirati svoju i tokom nje namaknuti investiciona/operativna sredstva za svoju ideju ili projekat.

brdo_gglmps-768x279

Crowdfunding je specifičan oblik prikupljanja sredstava za započinjanje ili razvoj nekog projekta ili preduzetničke ideje … i nije jednostavan, ali sigurno jeste najpristupačniji. Crowdfunding (crowd=masa, funding=finansiranje) predstavlja način finansiranja od strane većeg broja ljudi/investitora. Za razliku od traženja velikih investitora, crowdfunding se zasniva na doprinosima pojedinaca, manjih ili većih firmi kao i svih ostalih zainteresovanih fizičkih i pravnih lica koji žele da doprinesu vašem projektu. Radionica sa podnazivom PRIKUPITE FINANSIJE prezentirati će istorijat crowdfunding prakse kroz primjere ideja/projekata koje su ili pak nisu imale uspješne kampanje; podcrtati će se glavni segmenti kampanje bez kojih se cilj iste teško može dostići; analizirati će se i finansijeri i portali, njihove prednosti i mane koje su najprikladniji za određene kampanje (Indiegogo, Kickstarter, Goteo, YouCaring, itd.)… Napraviti će se plan i priprema crowdfunding kampanja za Društveno Preduzetne ideje selektirane tokom prethodno održanih radionica.



Poziv je otvoren i onima koji nisu bili na prijašnjim radionicama. Poseban poziv šaljemo onima koji ste već bili u BRDU, da krunišite svoje dosadašnje zalaganje učešćem u zadnjoj, i vjerovatno najvažnijoj etapi, te okušate svoju ideju među velikim brojem potencijalnih investitora !!!

Način prijave je ostao isti, kao i za prethodnu radionicu. Popunite naš prijavni formular http://bit.ly/1T4zWjO, ili nas kontaktirajte na 062.761.331, ili pošaljite podatke na email adresu brdocowork@gmail.com.
Alternativno, samo dođite u subotu, 18. Juna u 11h na lokaciji „BRDO“ Coworking Space, Kaldrma br.2 (Akifa Šeremeta br.2) http://bit.ly/23EciMl).

Više informacije o samom projektu i načinu kako se prijaviti možete naći na:

– Prijavni formular: http://bit.ly/1T4zWjO
– FB event za radionicu: http://bit.ly/28J6Ffk
– Lokacija: Coworking Space BRDO (FB: http://fb.com/BrdoCowork , Lokacija: http://bit.ly/23EciMl)
– FB stranica projekta: http://fb.com/StvaranjeZajednice
– Informacije o projektu: http://bit.ly/24WPZUE , http://bit.ly/1TUYyaA
– Promo video: http://bit.ly/1TCNYVV , http://bit.ly/1ON9Xxl
– Kontakt podaci: mob.062.761.331, brdocowork@gmail.com
– participacija: sve radionice_10KM ; jedna radionica – 5KM

Projekat je podržan i realizovan od strane kolektiva Cowork BRDO, Udruženja „Tuzla Uživo“ i Fondacije Tuzlanske Zajednice




 

Trackback from your site.

"Tuzla Live" Udruženje

non-governmental association

Home

Kaldrma br. 2

75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina

info@tuzlalive.org

tel:+387 62 761 331
...

IDB: 4209360020003

Šifra djelatnosti: 80.422