• Home
  • Aktiv
  • Započinje projekat „Akceleratorski Tandem“, 10.2.2020 @ BRDO Coworking Space

Započinje projekat „Akceleratorski Tandem“, 10.2.2020 @ BRDO Coworking Space

„Akceleratorski Tandem“ je projekat koji starta u Ponedjeljak 10.2.2020. u BRDO coworking prostoru, a nastao je u okviru Tandem Europe programa u saradnji sa partnerima La Capagrossa iz Italije!!!
U Ponedjeljak 10.2.2020. započinju prve mentorske i edukativne aktivnosti u okviru projekta „Akceleratorski Tandem“ (Tandem Accelerator, FB event ). Projekat ima za cilj da učesnicima (pojedincima, timovima, organizacijama) pruži konstruktivnu podršku u kreiranju, razvoju i jačanju poslovnih ili projektnih ideja/inicijativa gdje će kapaciteti BRDO Coworking prostora (kancelarijski, logistički, ljudski) biti na raspolaganju aktivnim polaznicima programa. Sve usluge su besplatne, fleksibilne i posebno skrojene prema potrebama učesnika, a selektirani polaznici će imati mogućnost besplatnog korištanja kapaciteta BRDO Coworking prostora i u naredna dva mjeseca.
Kroz projekat „Akceleratorski Tandem“ Udruženje „Tuzla Live“, u saradnji sa partnerskom organizacijom La Capagrossa, koristiti će alate i metodologije iz oblasti Preduzetništva, Digitalne ekonomije, Design Thinking-a i Design Service-a. Aktivnosti su prevashodno namjenjene mladim osobama (no nećemo odbiti ni one starije) koje žele ostvariti lični ili timski napredak u nastojanjima da pokrenu/ojačaju svoj poslovni ili društveni poduhvat.
U naredne dvije sedmice, radnim danom od 12-15h, kancelarije BRDO Coworking Prostora su rezervisane za rad sa učesnicima, kao i za eventualne upite koje bi neko mogao imati oko projektnih aktivnosti. Sve što trebate uraditi je da se prijavite kroz formular putem linka. Nakon prijave, u dogovoru sa našim timom, odrediće se plan rada, kao i eventualno ugovaranje novih/drugačijih termina koji bi više odgovarali polaznicima programa.
Dođite, uključite se, naučite nešto novo, ojačajte i razvijte svoje ideje, projekte i vještine te omogučite sebi bolje uslove za samozapošljavanje i zapošljavanje!
Tandem Europe je inicijativa koju su razvile Europska kulturna fondacija i MitOst e.V. zajedno sa Cariplo fondacijom, uz dodatnu finansijsku podršku Robert Bosch Stiftung i Stavros Niarchos Fondacije. Provodi se zajedno sa organizacijama 4iS (Aveiro, Portugal), COMM’ON (Atina, Grčka) i Ideas Factory (Sofija, Bugarska).
#AcceleratorInTandem #TandemskiAkcelerator #Tandemforculture #TandemEurope #Doitogether #TandemForCulture #coworking #coworkingevent #coworkinglife #coworkingcommunity #BrdoCowork #TuzlaLive #Tuzla #entrepreneurship #SocialEntrepreneurship #preduzetnistvo #DrustvenoPreduzetnistvo #activism #aktivizam #SocialInnovation #SocialInclusion

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

"Tuzla Live" Udruženje

non-governmental association

Home

Kaldrma br. 2

75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina

info@tuzlalive.org

tel:+387 62 761 331
...

IDB: 4209360020003

Šifra djelatnosti: 80.422