• Home
  • Aktiv
  • Eat Smart Challenge počinje 8.4.2019. – pridružite nam se!

Eat Smart Challenge počinje 8.4.2019. – pridružite nam se!

7 izazova u 7 dana !!!

Inspirišite se – istražite hranu i način na koji se hranite! Svrha izazova je da podigne svijest o vezi između konzumacije hrane i uticaja na okoliš. Pozivamo Vas da se pridružite i podijelite svoje iskustvo sa drugima preko dostupnih društvenih medija. Prijavite se ovdje:  eat-smart.confetti.events

Ovo je poziv na učešće na sedmodnevnom izazovu da jedete odgovorno i pametno. Svrha izazova je da podigne svijest o vezi između konzumacije hrane i uticaja na okoliš. Usudite se zajedno sa svojim prijateljima da napravite dnevne promjene u svojoj ishrani. Tokom sedam dana i sedam inspirirajućih izazova spoznaćete kako da jedete sa više odgovornosti. Pozivamo Vas da se pridružite i podijelite svoje iskustvo sa drugima preko dostupnih društvenih medija. Prijavite se ovdje: eat-smart.confetti.events

Zašto? Način na koji se hrana proizvodi, konzumira i rasipa utiče na naše živote, zajednice i planetu. Postoj i veliki potencijal da se sistemi ishrane poboljšaju samo izmjenom načina na koji se hranimo. Također možemo puno naučiti jedni od drugih!

Ko učestvuje? Svako! Možete se individualno prijaviti, ali je mnogo bolje ako u izazov uključite prijatelje i porodicu. Potreban Vam je samo Facebook profil kako bi dijelili svoje iskustvo sa prijateljima preko društvenih medija. Kako? Tokom kampanje, koja traje od 8-14. Aprila, svaki dan će biti objavljen po jedan izazov. Izazovi će biti zabavni i jednostavni! Svoje iskustvo svakog izazova ćete podijeliti objavom fotografije, videa ili teksta na “Eat Smart” Facebook stranici.

 

Izazov br.1: April 8 – Koristite zeleniš – Budite vegetarijanac na jedan dan Istraži nova i ukusna vegetarijanska jela danas i izostavi meso.

08.04.2019. – BRDO Creative Space, Tuzla Veganski buritoooosiii !!! Recept: Link

 

Izazov br.2: April 9 – Povratak osnovama – Skuhajte sami svoje jelo Pokušaj sam skuhati jelo u cjelini, da ne ostane otpadaka i da se ne koriste već spravljena jela.

09.04.2019. – BRDO Creative Space, Tuzla Veganski burgeri, umak od sjemenki od bundeve, riža sa kurkumom i karijem, te veganske proteinske kuglice od hurmi !!!
Za recept pitajte na: info@tuzlalive.org

  Izazov br.3: April 10 – Ima prostora za istraživanje – Isporobajte nešto novo Pronađite sastojak koji nikad prije niste probali i spravite čudesno jelo koristeći ga.

Izazov br.4: April 11 – Kušajte, a li ne stvarajte otpad – Iskoristite ostatke Danas ćemo kuhati bez da ostane ikakvih ostataka! Ako ipak ostane nekih, budite kreativni i napravite neko novo jelo od njih.

Izazov br.5: April 12 – Kuhajte zajedno – Jedite zajedno Pozovite prijatelje ili strance te skuhajte i pojedite jelo zajedno.

Izazov br.6: April 13 – Upoznajte svog farmera – Istražite svoju lokalnu ponudu Danas kupite hranu direktno od lokalnog proizvođača!

Izazov br.7: April 14 – Izaberte svoj izazov danas! Danas vi sami kreirate svoj izazov. Zašto ne pozvati komšije ili prijatelje da vam se pridruže?

Eat smart challenge je dio Food for Tomorrow trogodišnje inicijative vođene od strane Swedish Institute, www.si.se (supported by www.tuzlalive.org).

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

"Tuzla Live" Udruženje

non-governmental association

Home

Kaldrma br. 2

75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina

info@tuzlalive.org

tel:+387 62 761 331
...

IDB: 4209360020003

Šifra djelatnosti: 80.422