• Home
  • Events
  • DiDžejing_1 – 18.7.2018. Zlatarska ulica, prvi event 3. Džumbus DIYYF festivala !!!

DiDžejing_1 – 18.7.2018. Zlatarska ulica, prvi event 3. Džumbus DIYYF festivala !!!

Treće izdanje Džumbus DIYYF festivala počinje 18.7.2018. DiDŽejing_1 eventom – Promocija mladih DJ/Producenata BYÖK i Makkay !!!

Ovogodišnje, treće izdanje Džumbus DIYYF (Do It Yourself Yought Festival) festivala počinje u srijedu 18.jula 2018. u Zlatarskoj ulici kraj Kapije (map link). Ovaj festival je već postao tradicija gdje mladi prave svoje ljeto drugačijim – kroje, organizuju i realizuju događaje koje oni žele vidjeti u svome gradu.

Ekipa mladih kreativaca, učenika i studenata, u saradnji sa „Tuzla Live“ Udruženjem, otvara ovogodišnji Džumbus festival sa događajem kojeg su nazvali DiDžejing_1. Naravno, ovo znači da će ovo ljeto biti još varijanti DiDžejing eventa, dok prvo izdanje ima za cilj da predstavi dva nova, mlada DJ/Producenta u back2back stilu – BYÖK b2b Makkay.



BYÖK je 20-godišnji DJ/Producent iz Tuzle. Muziku je počeo producirati prije 5 godina, a prvi žanr koji je radio bio je Electronica jer mu je u ranijim godinama idol bio Deadmau5. Izdao je dva EP albuma na digitalnim mrežama (Spotify, Deezer, Google Play Music), a najnoviji EP se zove ‘Space’ i pod tim mini albumom ima 3 nove pjesme Trance žanra. Trenutno radi na novom full albumu gdje će se naći 10 uredaka PSY trance stila. Životna želja mu je nastupati na velikim svjetskim festivalima.
(https://mixcloud.com/byok/ , https://soundcloud.com/b1onix)



Makkay takođe ima 20 godina i dolazi iz Tuzle. Muziku je počeo producirati prije 4 godine, a prvi žanr kojim se bavio je Electro House. Inspiraciju je pronašao slušajući Deadmau5-a i njemu stilski srodne producente. Trenutno radi na novom albumu pod nazivom “Titan of the Depths”, te na kolaboraciji sa BYÖK-om na njegovom PSY trance albumu.



DiDžejing_1 događaj počinje u 19h u Zlatarskoj Ulici kod Kapije. Dođite, dajte podršku mladim, kreativnim i vrijednim ljudima, koji sve češće zbog nerazumijevanja odlaze iz naše sredine. Takođe, ako se želite pridružiti, dati ideju ili učestvovati na bilo kakav način u Džumbus DIYYF projektu javite se na broj 062 761 331 ili nam pišite na facebook (www.fb.com/DzumbusDIYYF , www.fb.com/TuzlaLive).

Vidimo se na Džumbusu !!!



(Džumbus DIYYF festival su pored mnogih partnera i prijatelja podržali i Fondacija Tuzlanske Zajednice, Turistička Zajednica TK i Grad Tuzla – Ljeto u Tuzli).

Tags: , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

"Tuzla Live" Udruženje

non-governmental association

Home

Kaldrma br. 2

75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina

info@tuzlalive.org

tel:+387 62 761 331
...

IDB: 4209360020003

Šifra djelatnosti: 80.422