• Home
  • Events
  • Sabaton i Accept – ponovo u regionu !!!

Sabaton i Accept – ponovo u regionu !!!

SABATON / ACCEPT – Ulaznice i Prevoz – 6.3.2017, Belexpocentar, Beograd

Švedski power metalci Sabaton , dobro su poznati regionalnoj publici koje iz dana u dan ima sve više. Tome je razlog i česta gostovanja Sabatona koji već desetak godina dolaze svake druge godine na ove prostore. Turneja je nazvana „The Last Tour 2017“ koju Sabaton najavljuju kao pravi spektakl, a podršku daju njemačke heavy metal legende, Accept . Do sada su rasprodali sve klupske prostore i sada je vrijeme za veću dvoranu, beogradski Belexpocentar!.

Sabaton Accept

JOIN Facebook event: http://bit.ly/2kIoyPM

Sabaton su jedan od rijetkih bendova koji ima konstantu dolaženja od svog prvog regionalnog nastupa 2007. kada su svirali sa Grave Digger i Therion i prvi puta oduševili ovdašnju publiku. Od tada do danas Sabaton polako ali sigurno osvaja sve više pozicije u svijetu metala, postavši od male predgrupe jedan od najvećih metal bendova današnjice, koji uredno sviraju kao headlineri na svjetskim metal festivalima. Također su svirali stadionske koncerte sa Iron Maiden, a najveći koncert im je na poljskom festivalu „Przystanek Woodstock Festival“ gdje su svirali pred pola miliona ljudi. Taj koncert je naravno snimljen i objavljen na DVD-u “Swedish Empire Live”. Dobitnici su mnogih nagrada uključujući „Metal Hammer UK’s Golden Gods Award for Best Breakthrough Artist”, a predzadnji album “Carolus Rex” (2012). je dostigao platinastu tiražu. Na ovoj turneji će Sabaton promovisati novi album „The Last stand“ čije je izlazak najavljena za 18. avgust ove godine.



Koncert če se ovoga puta održati u ponedjeljak 6.marta u beogradskoj dvorani Belexpocentar gdje će pored Sabatona kao posebni gosti nastupiti njemačke heavy metal legende Accept koje su Sabaton sami izabrali za svoje goste za svoju turneju jer su Accept njihovi veliki uzori.

Joakim Brodén i Pär Sundström osnovali su Sabaton 1999. godine u švedskom gradu Falun (u kojem se jednom godišnje održava Sabaton open air festival – Rockstad: Falun). Nakon što su 2005. godine objavili album „Primo Victoria“, popularnost im je rasla te su počeli nastupati kao support act na turnejama bendova kao što su Edguy, Dragonforce, Lordi, Therion, Grave Digger… Od tada sviraju na najvećim metal festivalima kao headlineri te su svirali stadionske koncerte sa legendama Iron Maiden. 2013. godine su objavili DVD izdanje – „Swedish Empire Live“ na kojem je snimka njihovog koncerta u Poljskoj (Woodstock festival) kada su nastupili pred pola milijuna ljudi! 18. avgusta 2016. će Sabaton objaviti svoj novi, osmi po redu studijski album, „ The Last Stand“. Na albumu radi njihov dugogodišnji producent, legendarni Peter Tägtgren. „The Last Stand“ je konceptualan album i Joakim i Pär kažu da ih je ideja o poznatim obrambenim borbama fascinirala. Kažu da su „Heroes“ bili odlična tema, a „The Last Stand“ je logičan nastavak.



Kao specijalni gosti na Sabatonovoj „The Last Tour“ turneji, nastupiti će njemačke heavy metal legende, Accept! Korijeni benda sežu u kraj šezdesetih godina prošlog stoljeća ali prvi istoimeni album objavljuju tek 1979. godine. Godinu kasnije objavljuju album „I’m A Rebel“. Naslovna pjesma je izvorno napisana i snimljena za AC/DC ali nikada nije objavljena. Bendu raste popularnost i najveći uspjeh postižu 1983. godine kada objavljuju album „Balls To The Wall“. Istoimeni singl postiže ogroman uspjeh i od tada ih poznaje široka rock i heavy metal publika. 1987. bend na kratko napušta pjevač i jedan od osnivača grupe Udo Dirkschneider. Iako se povremeno vraćao, tokom devedesetih Accept ne održava kontinuitet izdavanja novih albuma i 2005. Udo definitivno napušta bend. 2009. godine u bend ulazi novi pjevač, Mark Tornillo, s kojim snimaju 3 vrlo uspješna studijska albuma (u planu je i novi studijski album čiji se izlazak predviđa početkom 2017. godine). Ovoga puta bend će svirati presjek svih hitova iz svoje dugogodišnje karijere te će odsvirati svoj puni co-headlinerski koncert!



Ulaznice za koncert i karte za prevoz po cijenama od 70 i 40 KM nabavite što prije.

CIJENA ULAZNICE:
– 70 KM

CIJENA PREVOZA:
– 40 KM
** Prevoz se realizuje/kreće prema iskazanom interesu.
** Prevoz se vraća odmah poslije završetka koncerta.<

PRODAJNO MJESTO:
„TATZOO“ Tattoo studio
Zlatarska 3 (kod Kapije), 75000 Tuzla
(Google maps: http://goo.gl/mYWckE)

Sva pitanja šaljite na: tel. 062-761-331 ili ulaznice@tuzlalive.org.

untitled-5

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

"Tuzla Live" Udruženje

non-governmental association

Home

Kaldrma br. 2

75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina

info@tuzlalive.org

tel:+387 62 761 331
...

IDB: 4209360020003

Šifra djelatnosti: 80.422