• Home
  • Aktiv
  • Aktivizam
  • Radionica “Društveno Preduzetništvo” – razvijte svoju preduzetničku ideju !!!

Radionica “Društveno Preduzetništvo” – razvijte svoju preduzetničku ideju !!!


Radionica “Društveno Preduzetništvo” – razvijte svoju preduzetničku ideju !!!


Nakon kraće pauze, Udruženje „Tuzla Live“ i „BRDO“ Coworking Space nastavljaju sa radionicama u okviru projekta „Stvaranje zajednice“. Jedna od tih je i naredna koja će se održati u Subotu 18.06.2016. u Coworking prostoru „BRDO“, Kaldrma br.2 u 11h.

drpr_rd_600

U prethodnim najavama projekta „Stvaranje Zajednice“ objasnili smo kako je njegov cilj da okupi aktivnu zajednicu profesionalaca, preduzetnika, aktivista i kreativaca. Prve dvije radionica na teme „Coworking” i “Freelancing” su se uspješno realizovale u punoj sali prvog tuzlanskog Coworking prostora „BRDO“.

Naredna radionica pod nazivom „ DRUŠTVENO PREDUZETNIŠTVO – Razvijte Preduzetničku Ideju “ je naredna aktivnost ovog projekta, a ista će se održati u Subotu 18. juna 2016. u 11.00 na već navedenoj adresi „BRDO Coworka“, Kaldrma br.2, Tuzla.

brdo_gglmps-768x279

Društveno preduzetništvo po definiciji predstavlja preduzetnički poduhvat sa etičkim integritetom koji zaradu ostvaruje putem prodaje proizvoda ili pružanjem usluga sa ciljem ispunjenja jasne društvene misije. Zarađena sredstva ne služe uvećanju imovine pojedinaca (privatnog profita) već se ulažu u svrhu zadovoljenja potreba specifičnih/ranjivih grupa stanovništva, tj. dobrobit šire društvene zajednice i povećanja životnog kvaliteta unutar iste. Primjeri ulaganja mogu biti novi društveno korisni projekti: zapošljavanje mladih, žena, starijih osoba, osoba sa invaliditetom, ili projekti fokusirani na zaštitu životne sredine, rad sa socijalno ugroženim grupama (neformalno obrazovanje, razvoj volonterizma), itd.



U prethodne dvije radionice obradili smo dvije teme koje bi pomogle pojedincu da obezbjedi određeni profit. Društveno preduzetništvo uz freelancing i coworking može da bude dobitna kombinacija za stvaranje zajednice koja bi bila poduzetna, kreativna, produktivna. Tokom radionice ćemo izabrati tri (3) najinteresantnije preduzetničke ideje predložene od strane učesnika, te zajedno raditi na razvoju istih, te stvaranju Crowdfunding kampanje za iste, što je tema naše posljednje radionice.

Način prijave je ostao isti, kao i za prethodnu radionicu. Popunite naš prijavni formular http://bit.ly/1T4zWjO, kontaktirajte nas na 062.761.331, ili pošaljite podatke na email adresu brdocowork@gmail.com. Alternativno, samo dođite u subotu, 18. Juna u 11h na lokaciji „BRDO“ Coworking Space, Kaldrma br.2 (Akifa Šeremeta br.2) http://bit.ly/23EciMl).

Nadopunite svoje znanje i krenimo zajedno u nove radne pobjede!

Više informacije o samom projektu i načinu kako se prijaviti možete naći na:

Projekat „Stvaranje Zajednice“ – FB page: www.fb.com/Stvaranje Zajednice

– Prijavni formular: http://bit.ly/1T4zWjO
– FB event za radionicu: http://bit.ly/1YodRPe
– lokacija: Coworking Space BRDO (FB: http://fb.com/BrdoCowork , Lokacija: http://bit.ly/23EciMl)
– FB stranica projekta: http://fb.com/StvaranjeZajednice
– Informacije o projektu: http://bit.ly/24WPZUE , http://bit.ly/1TUYyaA
– Promo video: http://bit.ly/1TCNYVV , http://bit.ly/1ON9Xxl
– Kontakt podaci: mob.062.761.331, brdocowork@gmail.com
– participacija: sve radionice_10KM ; jedna radionica – 5KM

Projekat je podržan i realizovan od strane kolektiva Cowork BRDO, Udruženja „Tuzla Uživo“ i Fondacije Tuzlanske Zajednice


 

Trackback from your site.

"Tuzla Live" Udruženje

non-governmental association

Home

Kaldrma br. 2

75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina

info@tuzlalive.org

tel:+387 62 761 331
...

IDB: 4209360020003

Šifra djelatnosti: 80.422